KUNDINFORMATION FÖR FILLERS


Vad är då fillers?

Precis som det låter så fyller vi försiktigt ut områden som man med åren tappat volym på, eller kanske vill återställa drag som kanske försvunnit. Man kan också fylla ut på områden där man vill förstärka eller markera en form. För oss handlar det om små små, men viktiga, skillnader som bara kan räknas i millimeter, eller ännu mindre, och det är superviktigt att det ser naturligt ut.

Vi arbetar enbart med svenska välbeprövade fillers. Dessa består av hyaluronsyra, HA, ett ämne som förekommer naturligt i kroppen och som binder mycket vatten. Naturligt HA bryts ner på 1-2 dagar, medan en modifierad HA i en filler tar längre tid, den håller normalt 6-12 månader. Från 28 års ålder förlorar vi 1% av hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra. Vanliga område att behandla med fillers är kinder, läppar, nasolabiala veck, marionette-linjer, och pussrynkor.


De filler märken vi använder är Molderm, den senaste och mest rena fillern, samt Restylane


Innan din behandling


Enl lag krävs det konsultation minst 48h innan behandling. Du får fylla i en hälsodeklaration och sen går vi igenom önskemål och förutsättningar, svarar på frågor, tar kort och ger ett uppskattat pris på din behandling. Du bör avstå från läkemedel som ökar din blödningsbenägenhet 10-14 dagar innan din behandling, läkemedel som t ex Ipren, Bamyl och Voltaren . Det är inget krav men är att föredra. Det går bra att använda smärtstillande som Alvedon och Panodil.


Så här går behandlingen till


Allt smink avlägsnas och huden desinficeras. Man kan använda sig av en bedövningssalva om man så önskar. Oftast använder vi trubbig nål, vilket är mindre traumatiskt för vävnaden. Ibland behövs det vass nål, men behandlingen innebär ofta bara ett fåtal vassa stick. En del filler innehåller Lidokain vilket också underlättar behandlingen.

 

Efter behandlingen


Effekten av behandlingen är uppenbar direkt. Ofta uppstår en viss svullnad men när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag så ser du slutresultatet. Du kan räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag. 

Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke permanenta fillers, precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3-12 månader.

 

Undvik bastubad samt hård fysisk träning det närmaste dygnet efter behandling likaså att massera det behandlade området. Smink kan du använda dagen efter.  

 

Du ska inte göra behandlingen om du är gravid/ammande eller har en infektion i ansiktet.

 

  • Skulle det uppstå en komplikation kan du känna dig trygg, vi finns alltid tillgängliga för dig!
  • Estetikateljén har patientförsäkring och är registrerade hos IVO – Inspektionen för Vård och Omsorg