KUNDINFORMATION FÖR MICRONEEDLING

 

Microneedling behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor, pigmenteringar och hudbristningar.

Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Behandlingen är snabb, säker, effektiv och nästintill smärtfri.

Man kan göra behandlingen året runt och passar alla hudtyper och hudfärger. Du får synligt resultat redan några dagar efter första behandlingen.

En elektrisk nålpenna gör mikroskopiska hål i huden och triggar då tillväxtfaktorer och kollagenbildning. I och med de kanaler vi skapat, boostar vi huden med fukt och detta ger en direkt lyster och glow.


Innan din behandling


På ditt bokade besök börjar vi med en konsultation. Då går vi igenom den önskade behandlingen, vilka intervaller som behövs, restriktioner efter behandling samt frågor. Det bästa resultatet fås av en kur på 3-6 behandlingar. Om man enbart behandlar för fukt är intervallet 2v, men vid kollagenstimulering är det 4-6v. Effekten kvarstår under lång period och ger även gradvis förbättring med hållbarhet i upp till ett år.


Så här går behandlingen till


Allt smink avlägsnas, huden rengörs ordentligt och desinficeras. Vi stryker på Powerlite Powermoist 2.0 Hyalurone serum som är en unik mix av hyaluronsyror för en maximal effekt och sedan går vi med pennan över de områden som ska behandlas, ansikte, hals och/eller dekolletage. Behandlingen avslutas med en sval och väldigt återfuktande och lugnande MASQ+ Intensive som ligger på ca 20min.


Efter behandlingen


Behandlingen har en kort konvalescens (1/2-1 dag). De vanligaste biverkningarna är rodnad, lätt klåda, avfjällning och torrhetskänsla.

Efter behandlingen är det mycket viktigt med solskydd, minst spf30. Låt din hud vila från hudvårdsprodukter det första dygnet även smink och brun utan sol. Använd ren handduk och rent örngott efter behandlingen.


Behandlingen är inte aktuell för dig som är gravid/ammande, har sår/inflammerad hud, diabetes eller är blödarsjuk.


På kliniken säljer vi MASQ+ populära masker för hemmavård som är ett bra komplement till behandlingen. För en riktigt aktiv behandling kan man kombinera med PRX-T33.


  • Skulle det uppstå en komplikation kan du känna dig trygg, vi finns alltid tillgängliga för dig!
  • Estetikateljén har patientförsäkring och är registrerade hos IVO – Inspektionen för Vård och Omsorg