KUNDINFORMATION FÖR PROFHILO

 

Profhilo är en biologiskt återresorberbar hyaluronsyra, HA, av icke-animaliskt ursprung som injiceras ytligt under huden för att strama upp, motverka slapphet och återfukta. Samtidigt som den stärker och återfuktar har den en uppbyggande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa spänst.

Eftersom Profhilo är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar. Under tiden aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av hyaluronsyra. 

Den här processen ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av HA: 64 mg/2 ml.

Behandlingen rekommenderas att göras i kur, 2 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum.  

Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling.

 

Innan din behandling


Enl lag krävs det konsultation minst 48h innan behandling. Du får fylla i en hälsodeklaration och sen går vi igenom önskemål och förutsättningar, svarar på frågor och ger ett uppskattat pris på din behandling. Du bör avstå från läkemedel som ökar din blödningsbenägenhet 10-14 dagar innan din behandling, Läkemedel som t ex Ipren, Bamyl och Voltaren . Det är inget krav men är att föredra. Det går bra att använda smärtstillande som Alvedon och Panodil.

 

Så här går behandlingen till


Allt smink avlägsnas och huden desinficeras. Profhilo läggs enl BAP tekniken, som är noggrant utvalda punkter för att maximera effekten. Man injicerar små kvaddlar som sedan sprider sig och lägger sig som en hudkräm på insidan. Vissa kallar den ett ”flytande ansiktslyft”.

 

Efter behandlingen


Efter injektionerna uppstår små knutor vid injektionsplatsen men dessa försvinner successivt, kan ta 1-2 dagar. Man kan ha lite rodnad och viss ömhet.

Undvika bastubad och hård fysisk träning det närmsta dygnet. Smink går bra dagen efter din behandling.


Behandlingen ska inte göras om du är gravid/ammande eller har infektion i huden kring injektionsställena

 

  • Skulle det uppstå en komplikation kan du känna dig trygg, vi finns alltid tillgängliga för dig!
  • Estetikateljén har patientförsäkring och är registrerade hos IVO – Inspektionen för Vård och Omsorg