KUNDINFORMATION FÖR PRX-T33


PRX-T33 är nästa generations ”Art of Anti-ageing” – effektiv och resultatinriktad.

En innovation som ger djup återfuktning och direkt reducering av fina rynkor och linjer. PRX-T33 benämns som en hybrid mellan hyaluronsyrefillers och kemisk peeling utan injektion och kraftig flagning. Den ger din hud en jämnare yta, ökad fyllighet och mer lyster. Den passar alla hudtyper och kan göras alla årstider, den skapar inte någon ljuskänslighet.

PRX-T33 består av stimulerande och återuppbyggande TCA – triklorättiksyra samt väteperoxid som stimulerar hudens egen kollagenproduktion och man uppnår en fyllig hud med mera glow. Samtidigt minimeras porer, ärr, rynkor och pigmentfläckar. Den ger återfuktning på djupet och fortsätter verka långt efter att behandlingen avslutats. Hudens funktioner boostas och fungerar också utmärkt på åldrad hud på hals, dekolletage och händer.

Vanliga indikationer för behandling är: Fina rynkor och linjer, torr hud, minskad fasthet, bristningar, ärr och ojämn pigmentering

Man rekommenderar att behandlingen görs i kur, med 4-6 behandlingar med 7-14 dagars mellanrum för bästa effekt. Underhåll med en behandling rekommenderas ca var 3:e månad för att bevara resultat och upprätthålla aktiv vävnadsstimulering.


Innan din behandling


För denna behandling krävs ingen konsultation. Du bör dock ha gjort uppehåll med din egna aktiva hudvård, då främst retinol.


Så här går behandlingen till


  • .Vi tvättar ansiktet och avlägsnar smink
  • Sedan appliceras lager av PRX-T33 på din hud med ett stadigt tryck. Antal lager är beroende på din reaktion, men vanligt är ca 2-4 lager.
  • Därefter tvättar vi av serumet med vatten och avslutar med en lugnande kräm och en svalkande mask.


Du får med dig hemvårdsprodukter för ca 7 dagar då huden befinner sig i ett aktivt tillstånd. Eftervården  består av speciell dag och nattkräm från WiQo som ersätter din ordinarie hudvård i dessa 7 dagar. Du kan köpa denna serie på kliniken.


Efter behandlingen


Är du mycket torr kan du få en del fjällning, främst kring ögonbryn, näsa och haka. Man kan känna sig torr de första dagarna, men detta är övergående. Viss klåda med eller utan rodnad kan uppstå men brukar gå över 1-2 dagar efter behandling.


  • Skulle det uppstå en komplikation kan du känna dig trygg, vi finns alltid tillgängliga för dig!
  • Estetikateljén har patientförsäkring och är registrerade hos IVO – Inspektionen för Vård och Omsorg