KUNDINFORMATION FÖR Molderm Glow/Glow+


Fantastisk lyster, varje dag!!

Nästa generations biostimulator!


MOLDERM® GLOW/GLOW+ är en helt ny formula av icke korslänkad hyaluronsyra i spektrumet mellan låg-, hög- och ultrahög molekylvikt. Den är framtagen för en mer långsiktig, intensiv och djupgående effekt av biostimulering.

MOLDERM® GLOW är en icke-korslänkad gel som är utformad för att återställa och reparera hudens förlorade elasticitet och spänst. MOLDERM® GLOW återskapar hudens ursprungliga lyster och vitalitet. Dess fuktgivande egenskaper gör den exemplarisk att behandla torr hud och befintliga fina linjer. Den reducerar dessutom uppkomsten av nya fina linjer. Tack vare vår patenterade Fine-Tuning Technology™, uppnår vi i stort sett hela människans egna molekylspektrum vilket ger en hundraprocentig integration i hudens vävnad med maximal effekt, utan omedelbar vätskeansamling och inflammatoriska processer i huden


 MOLDERM® GLOW+ bör enbart användas på sund och välbalanserad hud. För att åstadkomma detta rekommenderas först en kur med MOLDERM® GLOW (2 behandlingar med 1-2 veckors mellanrum). När huden är sund och välbalanserad rekommenderas en behandling med MOLDERM® GLOW+. 


MOLDERM® GLOW är en del av Molderm Aesthetics banbrytande anti-aging program som även inkluderar MOLDERM® GLOW+.

Den totala aktiva processen i huden för återskapande av god balans i vävnaden är kliniskt bevisat högre och dessutom längre än konkurrerande produkter på marknaden.

MOLDERM® GLOW är avsedd för hydrering av huden i ansikte, hals, dekolletage, läppar och händer.


Innan din behandling


Enl lag krävs det konsultation minst 48h innan behandling. Du får fylla i en hälsodeklaration och sen går vi igenom önskemål och förutsättningar, svarar på frågor, tar kort och ger ett uppskattat pris på din behandling. Du bör avstå från läkemedel som ökar din blödningsbenägenhet 10-14 dagar innan din behandling, läkemedel som t ex Ipren, Bamyl och Voltaren . Det är inget krav men är att föredra. Det går bra att använda smärtstillande som Alvedon och Panodil.


Så här går behandlingen till


Allt smink avlägsnas och huden desinficeras. MOLDERM® GLOW/GLOW+ ska injiceras i mellanlagret av dermis. Oftast använder vi trubbig nål, vilket är mindre traumatiskt för vävnaden. Ibland behövs det vass nål, men behandlingen innebär ofta bara ett fåtal vassa stick. 

Efter varje behandling utför man med fördel en lätt massage för att underlätta spridningen av produkten i vävnaden.

MOLDERM® GLOW bör utföras som en kur i kombination med MOLDERM® GLOW+, för optimalt resultat. Omkring tre behandlingar med 1-2 veckors mellanrum.


Efter behandlingen


Undvik bastubad samt hård fysisk träning det närmaste dygnet efter behandling likaså att massera det behandlade området. Smink kan du använda dagen efter.


Du ska inte göra behandlingen om du är gravid/ammande eller har en infektion i ansiktet.


  • Skulle det uppstå en komplikation kan du känna dig trygg, vi finns alltid tillgängliga för dig!
  • Estetikateljén har patientförsäkring och är registrerade hos IVO – Inspektionen för Vård och Omsorg